Sobre el projecte

 

 

Què és “+verdura + salut”?

 

La campanya “+ verdura, + salut” té com a objectiu aconseguir una alimentació més saludable i més sostenible pel planeta, les persones i el territori.

Vol fomentar el canvi d’hàbits alimentaris, començant pels infants i seguint per les famílies, posant a la vostra disposició eines i recursos que us permetin millorar els vostres menús diaris, incentivant el consum de més fruita i verdura, de temporada i de proximitat, augmentant el consum de llegums i reduint la proteïna animal.

Quins són els nostres objectius?

Fomentar un canvi en els hàbits alimentaris de les famílies, fent-los més saludables i sostenibles.

Donar a conèixer la importància de què la transició agroecològica s’ha de produir en tots els àmbits a on ens alimentem (a casa, als menjadors escolars, als restaurants…)

Identificar la transformació en cuines col·lectives com un objectiu estratègic compartit amb altres agents motivats per la transformació ecosocial.

Introduir la perspectiva ecofeminista de l’alimentació. Revaloritzar l’acte de menjar fent visibles totes les tasques de cura i de sosteniment que el fan possible.

QUI SOM?

La campanya “+ Verdura + Salut” és un dels primers projectes en desenvolupament de La Marmita, una assessoria integral per la transició agroecològica de cuines per a col·lectivitats, liderada per l‘Associació Menjadors Ecològics, El Pa Sencer SCCL, Arran de Terra SCCL i l’Esberla SCCL.